Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segédanyag RGH-s gép Freeboot frissítéséhez

A Frissítés menetét a J-Runner program és egy Routerrel összekötött Xbox segítségével 
szemléltetem. Természetesen más programmal is hasonló a frissítés menete.


 

NAND hoz és a CPU-Key hez WEB felületen fogunk hozzá jutni. Szerintem ez a leggyorsabb, ha nincsenek meg adatok. Ha össze van kötve az Xbox a Routerrel akkor onnantól kb. 3 perc alatt meg vagyunk a frissítéssel.

 

Előkészületek, szükséges eszközök:

 

J-Runner  program (lehető legfrissebb) ITT letölthető a program

Eredeti NAND  vagy már lementett NAND !! ha nincs meg az sem baj!!

Pendrive FAT32-es fájlrendszerrel ( 1GB-s bőven elég )

CPU key !! ha nincs meg az sem baj letöltjük!!

eb böngésző pl.: Google Chrome

Router…..  ajánlott

Hivatalos Xbox 360 Dashboard frissítés ITT (USB verzió) természetesen a legfrissebb!!

xenon.elf  nevü program ITT letölthető

 

Frissítés lépései pontokra szedve:

Xell elindítása az Xbox-on
Web böngésző elindítása, Xbox IP beírása
CPU-Key illetve NAND lementése [ min 2x, főleg, ha hibás block van benne. ]
JRunner elindítása
Legfrissebb Freeboot legyártása
Xbox 360 frissítése
Avatarok telepítése
Enjoy !!!  :)

 

 

Lássuk akkor részletesen az Dash frissítés lépéseit.

 

1.   Lépés:


Indítsuk el a Xell-t az Xbox 360-n. Általában a tálcanyitó gombbal indul. Várjuk, meg míg bejön a Xell, majd írjuk be a TV/Monitor képernyőén látható IP-címet (amit kapott az Xbox) a WEB böngészőnkbe. Megkapjuk az Xbox CPU-Key-t és a NAND tartalom letöltésének lehetőségét. Másra nem is lesz szükségünk.

IP cím: pl.: 192.168.1.102.

Ezt a képet kell kapnunk:

2.png

  2.   Lépés:

Mentsük le egy a CPU-Key-t mondjuk egy txt fájlba (cpukey.txt). Ha ezzel meg vagyunk, akkor mentsük le a Xbox NAND tartalmát is. Jegyezzük meg, hogy hová is mentettük le a NAND-t mert kelleni fog még. A NAND tartalom lementéséhez kattintsunk a Raw Falsh melletti Download gombra. Lehetőleg 2x töltsük le a NAND-t. 

A képen látható:

3.png

 

**Megjegyzés: Nekem erre a helyre mentette le a NAND-t. (C:\Users\Tuba\Downloads ). A letöltési hely személyenként változhat.

 3.       Lépés:

 
Ha meg vagyunk a CPU-Key és a NAND lementésével, akkor kikapcsolhatjuk az Xbox-t, majd indítsuk el a 
JRunner programot. Lehetőleg a legfrissebb verzió legyen a PC-n.

4.png

4 Lépés:

A programban nyissuk meg a lementett NAND-t a „Source File” résznél. Lehetőségünk van a letöltött NAND-k összehasonlítására. Ilyenkor meg kell nyitni a másodiknak letöltött NAND-t az „Additional File” nál. Ha betöltődött akkor kattintsunk a „Nand Compare” gombra. Ha minden rendben van akkor ezt az üzenetet kapjuk „Nands are the same”. Esetleges Block hibákat a JRunner kijavítja. Eredmény „Bad Blocks Remapped”

 

Lásd a lenti képeken:

5.png

6.png

5 Lépés:

Miután megnyitottuk a JRunnerrel a NAND-t, írjuk be a lementett CPU-Keyt a megfelelő helyre, (cpukey.txt) vagy másoljuk egyből ki a Weboldalról és illesszük be a megfelelő helyre.
 

 Lásd a képen:

7.png

 

6 Lépés:

Ha beírtuk a CPU-Key-t akkor a program ellenőrzi, hogy a CPU-Key illetve a NAND rendben van e, ha igen akkor ezt az üzenetet kell kapnunk a Conzolon (fekete kis ablak)

„CPUKey is Correct” illetve „Key already Exists”

 

Lásd a képen:

 

7.png

7 Lépés:

Ha minden rendben ment, akkor válasszuk ki a legfrissebb Dash Version-t (jelen esetben az 17349) a lenti képen látható is. Ajánlott csak a legfrissebb Dash-t letölteni a programmal, így nem kell válogatni a Dash-ok között.

9.png

 

8.Lépés:

Ha ezzel meg vagyunk, akkor kattintsunk a „Create Image” gombra. A program fel fog hozni egy kis ablakot ahol ki kell választanunk az Xbox 360 alaplapjának a típusát. Ha nem tudjuk, hogy milyen alaplap van a gépünkben akkor a KV Info fül alatt megtekinthető.

 

Lásd a lenti képen:

10.png

9.Lépés:

Miután kiválasztottuk az alaplap típusát, a program legyártja a frissített NAND-t. A Consolon ezt a feliratot kell kapnunk.

  • „Saved to D:\Xbox 360 Cuccok & GAME\SOK OKOSSAG\RGH&JTAG\J-Runner (256)\316037192305

Image is Ready”

11.png

 

10 Lépés:

Most kell használnunk a Pendrive-t amit említettem is  dokumentum elején.

Csatlakoztassuk a PC-hez, majd másoljuk fel a frisített NAND-t és a xenon.elf, -t amit a fent letöltöttünk.

 

11 Lépés:

A pendrive-t csatlakoztassuk az Xbox-hoz, majd, indítsuk el a Xell-t. Miután megtalálta a Xell az „updflash.bin”-t, elkezdi beírni a NAND-ot. Mikor végzett a beírással kiírja, hogy kapcsoljuk ki a gépet. „Image written, shut down now!”

 

 Ilyenkor kapcsoljuk ki a gépet, majd húzzuk ki a Pendrive-t az Xbox-ból.

 

12 Lépés:

Kapcsoljuk be a gépet és miután elindult a gép már az új frissített Dash indul el természetesen „AVATAR”nélkül. Le kell töltenünk a hivatalos Dashboard frissítést. A Dashboardból azt a verziójú frissítést töltsük le amilyenre a NAND-t is frissítettük. pl.: 16203-ra frissítettünk akkor a Web oldalról is e verziót töltsük le (2.0.16203).

 

13 Lépés:

Ha letöltődött a frissítés, akkor csomagoljuk ki mondjuk az Asztalra. Miután kicsomagoltuk kapunk egy mappát ezzel a névvel: „$systemupdate”-ezt a mappát másoljuk fel a Pendrive-re. Ha ezzel meg vagyunk, akkor csatlakoztassuk ismét az Xbox-ba. 5-10ms múlva a rendszer felkínálja a frissítésnek a lehetőségét.Ha ezt még sem kínálná fel az Xbox, akkor a pendrive-n lévő mappát át kell nevezni „$$ystemupdate”-re és újra megpróbálni a frissítést.

 

14 Lépés:

Ha minden rendben lezajlott, akkor már van Avatarunk is.

 

Készen is vagyunk a frissítéssel!!

 

 J !! Enjoy!!! J