Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az az RGH/JTAG Hack?


Powered By: listen2myradio.com

 Mi az az RGH/Jtag?dsc01238.jpg

 

 

Alapvetően egy JTAG/RGH módosított gépen játékos szemszögből az a lényeg, hogy egy módosított operációs rendszer fut, amely mentes minden MS védelemtől.

 

 

  - Így lehetőség nyílik csupán a HDD-ről indítani a játékokat, hombrew (házilag irt), emulátorokat.

 

 

 

  -Lehet természetesen lemezröl is játszani,(csak olyan drive-al ami már meg van flashelve bármilyen CFW-el)és ilyenkor akár Nero-val is kiírhatjuk a játékot futni fog!

 

 - A merevlemez lehet külső vagy belső egyaránt.

 - Lehetőségük lesz bármilyen régiókódos játék futtatására

 -Mivel nem lemezről mennek a programok, az XGD3, AP25, AP26 és bármilyen más esetleg a jövőben megjelenő lemez alapú védelmi technikák rögtön ki vannak ütve. Ergó nem kell újra flasheltetni vinni a géped soha többé

  - Működnek az Arcade játékok

 

 - Működnek a DLC-k

 - Azért aki ragaszkodik a lemezekhez, az az ISO-t kibontva, simán NERO-val vagy más programmal fileszinten lemezre másolva is elindíthatja a játékokat, ráadásul nem kell feltétlen DUAL layeres lemez, ha a játék felfér simára is (és elég sok felfér)

 - RGH/JTAG gépen fel van oldva a belső HDD méretkorlátozása, valamint nem szükséges azt az MS-töl beszereznünk. bármilyen sima 2,5″-es notebook merevlemezt használhatunk a gépben akár 1 terrásat is, vagy még nagyobbat, ha lesz.

 

 Ez az RGH/Jtag jó kis dolog, és a határ vele a csillagos ég:)

 

Milyen gépek alkalmasak RGH-ra?

 

 

Szerencsére majdnem minden gép alkalmas rá, kivéve a legrégebbi HDMI port nélküli gépeket és a legújabb SLIM gépeket, amiben már corona kódnevű alaplap van. 2011.08.15 utáni gépek jórészt már nem alkalmasok rá, sajnos ha 08-15 utáni a géped csak szétszedés után lehet biztosan tudni. Tehát ha van HDMI kimenet a gépeden szinte biztos, hogy meg lehet csinálni.

 

Különböző alaplapos gépek mind különbözően reagálnak a glitchelésre, legnehezebben a JASPER alaplapos gépek, itt a boot idő 5mp-60mp között is lehet. Középmezőnyben vannak a SLIM gépek 5-45mp boot idővel. A régebbi FALCON alaplapos gépek kapják el legkönnyebben a glitchelést , 1-5mp között szinte mindig.Azonban nagyritkán előfordul, főleg ha nem hidegindításról van szó, hogy a gép nem akar elindulni, ilyenkor nem kell megijedni, érdemes áramtalanítani és újra próbálkozni.

Érdemes még megjegyezni, hogy jelenlegi állás szerint, amelyik gép alkalmas rá az az is marad. MS dash frissítéssel nem tudja kiütni a lehetőséget, mivel a hack a HDMI kimenetért felelős HANA chip hardveres biztonsági résén alapul. Ennek ellenére azt mondanám, orrba-szájba ne frissíts, néhány éve még az egész scene véleménye az volt. hogy a box nem képes flashelni a saját meghajtóját, aztán úgye láttuk mi volt a nyári dash-updatekor… A jelenlegi legújabb dashboardal még biztos nincsen baj.